21 juli 2020

Verbonden samen-leven op afstand: GoLiveAssist

Net wanneer we elkaar misschien wel het meeste nodig hebben, moeten we afstand van elkaar houden. Vrienden, familie, geliefden: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje – maar we mogen niet allemaal bij elkaar op bezoek. Dat is pittig. Het is zo intuïtief om ons juist moeilijke tijden onderdeel te willen voelen van een gemeenschap; om onze warmte te willen delen, en om de intimiteit te willen ervaren die zo belangrijk is voor ons geluk.

Gelukkig leven we eveneens in een tijd van haast oneindige mogelijkheden op het gebied van technologie. Fysieke afstand vormt allang geen onoverkoombaar obstakel als het gaat om het ervaren van intimiteit, en het zorgen voor elkaar. Er zijn inmiddels allerlei interessante oplossingen beschikbaar.

Onze GoLiveClip is zo’n oplossing: en nu belangrijker dan ooit.

Het is een heleboel dingen in één: wearable, activiteitentracker, alarmknop. De clip werkt samen met een normale smartphone, en haar programma’s zijn speciaal ontworpen om zo simpel en efficiënt mogelijk alles te bieden wat een persoon nodig heeft om zowel gezond als verbonden te blijven onder deze omstandigheden.

We bieden ook de mogelijkheid om de clip te verbinden aan het GoLiveAssist-programma: voor wie het fijn vindt als een geliefde op afstand een beetje mee kan kijken en denken. Fijn voor je geliefden, want die hoeven zich minder zorgen te maken – en fijn voor jou: je voelt je immers altijd verbonden en ondersteund.

Binnen het GoLiveAssist-programma worden je geliefden op de hoogte gesteld wanneer de clip iets geks oppikt: een opvallende afwijking van je gewoonlijke routine, een lange periode van inactiviteit, of bijvoorbeeld een mogelijk valincident. De clip stuurt dan gelijk een signaal.

Natuurlijk zal technologie nooit een alternatief kunnen zijn voor echte, face-to-face interacties met onze geliefden. Maar als die eventjes niet mogelijk zijn? Dan komt dit programma het dichts in de buurt. We zijn ontzettend blij dat we dit kunnen aanbieden in een tijd als deze.