Vergroot je wereld
en je digivaardigheid

Van WhatsApp-groepen tot internetbankieren: deelnemers helpen elkaar in informele setting wegwijs worden op het internet; met een kopje koffie erbij en ieder op zijn eigen tempo.

Leren van en met elkaar

We maken hiervoor gebruik van het ‘train de trainer’-concept. Dat betekent dat ervaren smartphonegebruikers uit de eigen wijk opgeleid worden tot zogeheten ‘supergebruikers’ van de door ons ontwikkelde GoLivePhone-app: een versimpeld besturingssysteem voor smartphones waarmee men op een rustig tempo wegwijs kan worden. Deze supergebruikers maken in meerdere sessies van twee uur onervaren smartphonegebruikers wegwijs in de GoLivePhone-app en smartphone als geheel.

Je wereld met elkaar delen

Er worden Whatsapp-groepen aangemaakt voor alle deelnemers. Binnen die informele digitale omgevingen kunnen deelnemers oefenen, ervaringen delen en wordt de betrokkenheid vergroot.

Deelnemers ontvangen na het succesvol doorlopen van dit gedeelte van het GoLiveHealth preventieprogramma een diploma en de supergebruikers ontvangen een GoLivehealth-digi-certificaat. Beide worden uitgereikt door de wethouder van de gemeente.

Meedoen?

Is uw organisatie of gemeente bereid om hier haar schouders onder te zetten om gezamenlijk het verschil te maken? Wilt u graag meer weten, of wilt u ons preventieprogramma ergens onder de aandacht brengen? Neem dan contact met ons op.