Vergroot je onafhankelijkheid
en samenredzaamheid

Deelnemers in de buurt worden aan elkaar gekoppeld voor de sociale alarmering en ondersteuners met een zorgachtergrond vormen een soort ‘achterwacht’. Zo worden formele zorgverleners ontlast, banden versterkt en de zorg betaalbaar, sneller én persoonlijker gemaakt.

Zorgen voor en met elkaar

Elke (kwetsbare) oudere wordt aan twee informele noodcontactpersonen uit de wijk gekoppeld. Zo wordt samenredzaamheid in de wijk geïnitieerd en geactiveerd. Vervolgens worden er met de deelnemers onderling afspraken gemaakt over informele alarmopvolging en woningtoegang bij alarmeringen.

Er worden Whatsapp-groepen aangemaakt voor alle deelnemers aan het programma, om interactie en communicatie te vergemakkelijken en betrokkenheid te vergroten.

Opschalen van zorgkennis

Er worden afspraken gemaakt met informele zorgondersteuners uit de straat of de wijk (vrijwilligers met een zorgachtergrond), zodat, in geval van nood, de informele alarmopvolging eenvoudig kan opschalen met specifieke zorgkennis. Zo komen zorgvragen altijd bij de juiste persoon terecht.

Mantelzorgers en de professionele zorg worden ontlast door de organisatie en mobilisatie van de informele zorg in de wijk, en via de GoLiveAssist-app.

Alle noodcontactpersonen en zorgondersteuners ontvangen een GoLiveHealth-‘voor & met elkaar’-certificaat, uitgereikt door de wethouder van de gemeente.

Meedoen?

Is uw organisatie of gemeente bereid om hier haar schouders onder te zetten om gezamenlijk het verschil te maken? Wilt u graag meer weten, of wilt u ons preventieprogramma ergens onder de aandacht brengen? Neem dan contact met ons op.