Thuis wil ik oud worden!

Herkenbaar? Je woont op jezelf, geniet van je onafhankelijkheid en bent liever niemand tot last – maar je wordt toch een dagje ouder. Eens in de zoveel tijd vraag je je af: moet ik niet iets regelen, voor als ik op een dag misschien hulp nodig heb? Hoe zelfstandig je ook bent: je blijft een mens. Niemand kan eeuwig voor zichzelf zorgen.

Maar wel gezond en veilig

GoLiveHealth biedt een antwoord op die overpeinzingen, zonder dat je er ook maar iets van je onafhankelijkheid voor in hoeft te leveren. Het programma zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk veilig en gezond thuis blijft wonen – maar toch de hulp krijgt die je nodig hebt: áls je die op een dag nodig hebt. Wel een geruststellende gedachte.

Voor en met elkaar

Het programma mobiliseert namelijk de waarde van de gemeenschap waar je je nu al in bevindt: je eigen buurt, haar bewoners en het feit dat iedereen op een dag met dezelfde gedachten zit. Door samenredzaamheid en sociale verbondenheid in te zetten, zorgt het programma dat jij je gesteund voelt. Gewoon in je eigen woonkamer.

Hoe doe je mee?

Je kunt jezelf gemakkelijk opgeven. Doe je dat nu, dan hoef je je daar in de toekomst nooit meer zorgen over te maken: je vangnet is straks gewoon geregeld – en voor nu vergroot je je sociale wereld en het gevoel verbonden te zijn. Alle inwoners van de gemeente Heeze-Leende kunnen meedoen. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een smartphone met een lopend mobiele data-abonnement.

De eerste 200 aanmeldingen ontvangen geheel kosteloos een GoLiveClip t.w.v. €149 – inclusief de licentiekosten van €4,99 per maand gedurende deelname aan de programma’s. Wil je de clip daarna blijven gebruiken, dan betaal je zelf €4,99 p/m.

De eerste twee groepslessen in het programma zijn gratis, daarna €5 per les/week.

Wat komt er bij kijken?

Wat er vervolgens van jou wordt verwacht is simpel: deelname aan drie verschillende programma’s die je digivaardigheid, samenredzaamheid en vitaliteit versterken.

Daarnaast zal je worden ingedeeld in verschillende Whatsapp-groepen: door het extra contact leer je je mededeelnemers beter kennen, maak je wellicht zelfs nieuwe vrienden en creëer je een fijne, directe communicatielijn met je buurtbewoners. Doordat jullie elkáár leren helpen, hoeft niemand zich ooit bezwaard te voelen: je houdt een wederzijds oogje in het zeil – en weet voortaan precies wanneer iemand in de buurt een steuntje in de rug, een berichtje of een helpende hand kan gebruiken.

Voor elkaar en met elkaar: maak van jouw buurt een vangnet voor al haar bewoners.

Voorkomen is beter dan genezen

Bewegen, bewegen en nog eens bewegen: de drie allerbeste dingen die je kunt doen, als je tot op hoge leeftijd gezond wil blijven – en dat geldt voor zowel je mentale als je fysieke gezondheid.

Het kan alleen nogal eens moeilijk zijn om jezelf te motiveren, zeker als je energiepeil niet meer helemaal hetzelfde is als vroeger. Ook daarvoor biedt het programma een oplossing: samen sporten!

Onder begeleiding van een sportcoach loop je zowel tijdens groepslessen als gewoon thuis in je woonkamer een wetenschappelijk gevalideerd beweegprogramma door, dat je zo lang mogelijk vitaal houdt. Dat is goed voor je hersenen, je hart en je welzijn – en voorkomt ook valincidenten.

Voor iedereen!

Ben je nog niet zo bekend met smartphone-technologie, Whatsapp-groepen en meer van dat soort zaken waar tien jaar geleden nog nooit iemand van gehoord had? Geen zorgen: ook daarin ben je verre van de enige.

Bij het programma zit ook een onderdeel inbegrepen waarin je wegwijs gemaakt wordt in deze nieuwe wereld. Zo leer je ook nog eens hoe je gemakkelijk dagelijks contact houdt met vrienden, familie en (klein)kinderen – via het versturen en ontvangen van foto’s, filmpjes en nog veel meer. Zo voel je je niet alleen verbonden met de buurt, maar met de hele wereld. En als je juist al jaren met je kleinkinderen videobelt en kunt Whatsappen met je ogen dicht, dan kun je jouw expertise juist inzetten bij het helpen van je buurtbewoners!

Aanmelden

Mocht je nog vragen, advies of hulp nodig hebben bij het aanmelden, neem dan direct telefonisch contact op met Cintha Bax op telefoonnummer: 06 – 20 41 84 16.

ZOEM is een Initiatief van:

Mede georganiseerd met: